home
bio
d.load
konk
links
contact
daniel's corner
gjestebok
   
 

Daniels karriere startet allerede da han var 5. Nordre åsen var daværende hjemmearena og trenerteamet besto av  eliten fra skeids fotballskole. Det skulle ikke gå lang tid før man så antydninger til både slepen teknikk og altfor sene taklinger. Det var disse egenskapene som landet han en plass på hjemstedets mest populære lag: Tonsen United. Snekret sammen av barna i nabolaget ble det utspilt flere historiske kamper mellom Tonsen United, Tonsen City og Old boys laget som pleide å spille på jordet nedenfor.

Daniel vokste raskt. Om det var sjokoladepålegget på skiva, de utallige wrestling kampene med broren eller de uendelige trappetrinnene i oppgangen så var Daniel alltid størst og sterkest på banen. Når man legger til en enorm hurtighet så hadde du kruttønna Braaten. Om han spilte for skeid blå, gul eller grønn så spilte han alltid med hjertet utpå drakta.Han ble like glad for hver seier, like sur for hvert tap... Har mange morsomme minner fra den tiden..


Med Klinsmann og Matthäus i spissen bød det tidlig 90-tallet på stor tysk beundring. Den ble ikke mindre da favorittspilleren signerte for favorittklubben i England, Spurs. Et sted underveis ble også en ung brasilianer ved navn Ronaldo innlemmet i favorittspiller klubben.

På fotballbanen gikk Daniel over fra å spille på skeid blå, gul og grønn til å spille for skeid 1. Uavhengig av hvilke alderstrinn han spilte på var Daniel alltid selvskreven på førstelaget. Han var også blant de få som fikk plass på skeid sitt junior elite lag allerede som førsteårs juniorspiller. 90-tallet toppet seg med junior NM gull i 99, samt flere innhopp på A-laget samme høst.


Tusenårssiftet fortsatte der det forrige slapp. Daniel spilte med flagget på brystet for første gang for U18 landslaget i 2000. Han spilte seg til fast plass på skeid og livet som fotballproff kunne begynne. Med en månedslønn tilsvarende en godt betalt deltidsjobb klarte han iløpet av kort tid å finansiere førekortet, salsakurs og masør utdanning(ja dere leste rikitg, Braaten er utdannet masør…). Han var også en tur innom militærets idrettstropp på Kolsås i Oslo.


Han debuterte for U21 i februar 2002, og fikk sine første A-landslag minutter under Hareides Asia tur i 2004. Samme høst signerte han for Rosenborg hvor han bidro til både seriegull og champions league deltagelse. 2 år senere storkoser han seg fortsatt i Trondheim, på jakt etter sitt andre seriegull…

Sensommeren 2007 var Daniel klar for nye utfordringer og signerte for Premier League klubben Bolton Wanderers. Etter å ha blitt hyppig benyttet som innbytter under nykommer Sammy Lee ble pipa en annen tone da han fikk sparken grunnet manglende resultater kort tid etter seriestart. Den nye manageren ble begynnelsen på slutten av Premier League eventyret som endte med stusselige 1 seriemål og et fåtall innhopp i serien.

Det var derfor med stor lettelse at Daniel i slutten av juni året etter kunne forlate Bolton og England til fordel for syd-Frankrike og Toulouse FC. Med frankstimer hver uke, ny bil, et hus som ville fått deltagerene i MTV Cribs til å bli sjalu,  samt en kommende landslagsstjerne som nærmeste nabo kunne han begynne et nytt kapittel i sin fotballkarriere.